Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Vyskúšajte tieto tri recepty na domácu kozmetiku

Publikované 12-01-2017 7428
Obľúbené0

DOMÁCA PRÍRODNÁ KOZMETIKA - RECEPTY

Premýšľali ste niekedy o tom, ako ušetriť na kozmetike? My áno. Niekedy to nie je ani tak otázka vysokej ceny, za ktorú sa často kozmetika predáva, ako toho, že máme radi, keď vieme, čo si dávame na tvár, či na telo a že táto kozmetika neobsahuje zbytočne veľa chemikálii. Najlepšie ak neobsahuje žiadne :)
Preto v Babičkinej záhrade nájdete množstvo kozmetiky. Všetkú sme vyskúšali na vlastnej koži a ak by nám nevyhovovala, neponúkali by sme ju ani vám, to si môžte byť istí.

Ak vás však trošku zaujíma alchýmia  a chceli by ste si vyskúšať doma si pripraviť peeling na telo, šumivú bombu do kúpeľa, či balzam na pery - vyskúšajte to!

Reportáž na túto tému sme natočili aj pre TV Markíza. Jej zostrih si môžete pozrieť tu:

http://videoarchiv.markiza.sk/video/televizne-noviny/televizne-noviny/57162_televizne-noviny

v sekcii Domáca kozmetika

A teraz sľúbené recepty:

RECEPT NA KÁVOVÝ PEELING NA CELÉ TELO

Tento peeling je výborný liek proti celulitíde. Naozaj :) Vaše bunky dostanú kofeín a vaša pleť sa vypne, stehná a brucho budú pôsobiť hladšie a mladšie. Ak si ho budete pravidelne dávať na tvár zbavíte sa unavenej pleti a kruhov pod očami. Navyše - je mimoriadne jednoduchý.

kavovy peeling

Ingrediencie:

2dcl slnečnicového, olivového alebo kokosového oleja

3 lyžice himalájskej soli

3 lyžice nahrubo zomletej kávy

Už samotná kombinácia kávy a oleja je výborná aj čo sa týka vône, ak však chcete niečo ešte lepšie odporúčame pár kvapiek vanilkovej, škoricovej, či limetkovej silice.

POUŽITIE: Používajte aspoň raz týždenne v sprche. Vaňu neodporúčame, alebo sa pripravte na to, že ju budete musieť po kúpeli vyčistiť od zvyškov kávy a mastnoty.

ŠUMIVÁ BOMBA DO KÚPEĽA

Efektný spôsob ako si spríjemniť kúpanie. U nás ho milujú deti, ale aj my dospelí, ktorí si v takomto kúpeli krásne zrelaxujeme :)

sumiva bomba recept

Ingrediencie:

6 polievkových lyžíc sódy bikarbóny

2 polievkové lyžice kyseliny citrónovej, éterický olej podľa vašej nálady - my máme najradšej levanduľový, či citrónovú trávu - stačí pár kvapiek a prevonia vám celú kúpeľňu aj telo :)

cca 3 lyžice oleja (olivový, alebo kokosový, alebo mandľový olej)

Ingrediencie zmiešame dokopy lyžicou na hmotu, ktorá sa dá tvarovať. Odporúčame olej pridávať postupne, aby ho tam nebolo príliš veľa, ale ani málo.

Použitie: Bombu necháme uschnúť a keď je už tuhá jednoducho ju vhodíme do kúpeľa a užívame si relax :)

BALZAM NA PERY

Balzam na pery z domácej produkcie je rozhodne lepší ako ten, ktorý sa predáva v drahých obaloch v drogérii. Vaše pery potrebujú poriadne mastný prístup a to hlavne v zime, kedy sú vystavené nadmernej záťaži a každé obliznutie má za následok ich popraskanie.

Pre ten najlepší balzam na pery použite bambucké maslo, kakaové maslo a včelí vosk.
Všetky ingrediencie roztopte na miernom ohni a spojte v jeden krém. Naplňte do malých nádobiek (nájdete u nás v ponuke) a nechajte stuhnúť. A potom si ho uložte do kabelky, na váš pracovný stôl, do obľúbenej zimnej bundy a používajte podľa potreby. Jeho úžasná prírodná vôňa sa vám určite zapáči :)

domaci balzam na pery recept

Napíšte nám do komentárov, čo si doma vyrábate sami a ako sa vám páčia naše recepty :)

Save

Save

Save

Save

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa