Parížska raw torta
Korpus : V mixéri s nožmi „S“ rozmixujeme vopred namočené (cca 2 hodiny) vykôstkované datle a vlašské orechy nie príliš najemno, aby bolo cítiť čo chrúmete :), korpus mám radšej na hrubšie, nakoľko krémy budú jemné. Množstvo bolo v mojom prípade veľká dvojhrsť orechov a veľká dvojhrsť datlí. Ale toto množstvo si môžete upraviť podľa seba, podľa toho budete mať korpus buď nižší alebo vyšší.
Plnka č.1: tzv. parížska :) Jednu krabičku kokosovej smotany (nie mlieka, ale smotany) (2 dcl) rozmixujem s veľkou PL kakaa + 10g agar (rastlinná želatína), túto vrstvu nesladím, mám rada tú horkosť zmiešanú so sladkosťou ostatných vrstiev. Vylejeme na korpus a dáme stuhnúť do mrazničky.
Plnka č.2: V mixéri „S“ rozmixujeme vopred namočený (cca 2 hod) hrnček kešu orechov, 5 Pl kokosového oleja + podľa chuti prisladíme s agáve alebo javorovým sirupom (skúšame sladkosť).
Znovu do mrazničky.
Poleva: zmiešame 5 PL kokosového oleja + 1 Pl kakaa + agáve podľa chuti, rozlejeme na tortu a dozdobíme.
Nabudúce budem klásť krémy opačne, na korpus dám najskôr hutnejšiu kešu vrstvu až na ňu vylejem parížsku plnku, urýchlim tým tuhnutie a uľahčím krájanie :)
Z tejto torty vám stačí úplne malý kúsok na zasýtenie aj uspokojenie maškrtných chúťok :)
Všetky ingrediencie nájdete v našom e-shope.