Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Orgánové hodiny

Publikované 31-08-2016 Napísal 2474
Obľúbené0

Napríklad srdce je najaktívnejšie dopoludnia, a vtedy aj hrozí ľuďom s chorobami srdca najviac infarktov. Aktivita žalúdku pre zmenu kulminuje medzi siedmou a deviatou hodinou, preto je práve v tejto dobe najvhodnejšie raňajkovať. Pokúsime sa zostaviť si denný rozvrh nášho tela, možno vás prekvapia nasledujúce informácie: 

1.00 - 3.00
Aktivuje sa pečeň. V tej dobe nastáva útlm (najnižšie okysličenie mozgu), preto je treba zvýšiť pozornosť, napríklad pri cestovaní. V túto dobu sa budia žlčníkári, pretože pečeň a žlčník sú párové orgány. Nedoporučuje sa piť alkohol, fajčiť, jesť tuky a piť kávu. 

3.00 – 5.00
V činnosti sú pľúca, preto sa v túto dobu budia fajčiari, astmatici, chorí na priedušky, s nádchou a so zápalom dýchacích ciest. V tejto dobe človek pociťuje najväčší strach a úzkosť. Každá maličkosť dostáva obrovské rozmery, budíme sa a akákoľvek denná povinnosť, ktorú zvládame, má podobu neprekonateľnej prekážky. 

5.00 – 7.00
V najväčšej činnosti je hrubé črevo. Doporučujeme navyknúť si v túto dobu na vyprázdňovanie, vyhýbať sa stresu a zhonu. Prebúdzať sa je treba postupne, lebo chorí ľudia sa práve v túto dobu cítia veľmi zle. Je vhodné piť veľa čaju. 

7.00 – 9.00
Do činnosti sa dostáva žalúdok. Veľmi dôležité je v túto dobu konzumovať vitamíny. Telo potrebuje byť v teple, preto nie je vhodná studená sprcha alebo kúpeľ. 

9.00 – 11.00
V činnosti je slinivka brušná a slezina, nedoporučuje sa požívať alkohol!!! Vhodné je ovocie, med (je to jediná denná doba, kedy je telo schopné stráviť sladkosti). Vyhýbať by sme sa mali veľkej fyzickej činnosti, avšak môžeme podávať vysoké duševné výkony. Okolo 11. hodiny nastáva dopoludňajší výkonnostný vrchol. 

11.00 – 13.00
Doba aktívnej činnosti srdca. Nie je dobré ho zaťažovať veľkým množstvom potravy. Nastáva mierny útlm, pozor na úrazy!!! Vhodná je prechádzka alebo krátky spánok. 

13.00 – 15.00
V najväčšej činnosti je tenké črevo. V tejto dobe sa znižuje citlivosť zubov (vhodná doba k návšteve zubára). Začína sa zvyšovať fyzická aktivita. 

15.00 – 17.00
Najviac pracuje močový mechúr. Dobré je piť bylinkové čaje, športovať. Tráviaci systém je schopný prijímať výdatné jedlo, aktivita stúpa a dosahuje druhý výkonnostný stupeň. 

17.00 – 19.00
V činnosti sú ľadviny. Veľmi potrebné je vyhýbať sa všetkému čo im škodí – tukom, cukru, soli, limonádam, chemikáliam, káve, alkoholu, chladu, stresu. 

19.00 – 21.00
Do činnosti sa dostáva obal srdca, krv. V tejto dobe človek veľmi dobre vníma. Je to čas vhodný na počúvanie hudby a divadelných hier, ale takisto najúčinnejší pre pôsobenie antibiotík, alebo pre aplikáciu krému na bolestivé miesta. 

21.00 – 23.00
Telo sa pripravuje na spánok, preto by sme nemali robiť nič pre jeho aktivitu. Nefajčíme a vynechávame jedlo.

23.00 – 1.00
Začína pracovať žlčník. Tí, ktorí majú s týmto orgánom problémy, sa obvykle v túto dobu budia alebo nemôžu zaspať. 

Možno ste už niektoré z týchto vecí sami na sebe pozorovali a až teraz si ich dali do súvislostí :)

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa