Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Môžeme detoxikovať organizmus pomocou masáží?

Publikované 11-06-2017 Napísal 1172
Obľúbené0

Detoxikácia je spôsob akým môžeme zbaviť naše drahocenné telo všakovakých odpadových látok, parazitov a iných cudzopasníkov s ktorými sa nevie popasovať samo. Nahromadené toxíny nám môžu v organizme spôsobiť veľkú paseku, ktorá nám na jednej strane bude uberať energiu, budeme priberať a celkovo sa necítiť zdravotne dobre. Vnútorné znečistenie nám však predovšetkým znižuje imunitu čo má za následok spustenie rôznych bakteriálnych, plesňových a mnohých iných infekcií.

Očistu tela však môžeme vykonávať aj prostredníctvom masáží. Vhodným druhom je lymfatická masáž, ktorá spočíva v súhre veľmi jemných hmatov a pohybov, ktoré majú za úlohu rozprúdiť lymfu v našom tele. Takýmto spôsobom prispejeme k jej zvýšenému obehu, následne dochádza k lepšej látkovej výmene v tkanivách a z tela sa oveľa lepšie odplavujú toxíny a naakumulované škodliviny. Priebeh je nasledovný: Ľahnete si na lehátko, masér vám začne uvoľňovať všetky uzliny a jemne sa snaží rozprúdiť lymfu optimálnym smerom. Krúživé pohyby sú na jednej strane pomalé a jemné, avšak na druhej strane sú veľmi efektívne. Lymfatická masáž vám môže veľmi pomôcť napríklad pri opuchnutých končatinách, celulitíde a slabej imunite.

lymfodrenaz

Ďalšou vhodnou masážnou technikou pri detoxikácii tela je bankovanie alebo tzv. vákuoterapia. Spočíva v prikladaní baniek na špecifické miesta na tele, ktoré sú prepojené s určitými orgánmi. Pod jednotlivými bankami sa vytvorí podtlak a prisajú sa na dané miesto, ktoré sa následne mimoriadne prekrví. Bankovanie nám môže pomôcť so širokým spektrom ochorení – od chronických bolestí chrbta a krížov, cez celulitídu až po tráviace ťažkosti a žlčníkové problémy.

Výborným doplnkom k detoxikačným masážam je veľmi aktuálna – jarná očista. Slúži na vyplavenie škodlivín z tela po zime plnej nezdravých jedál. Je dôležité ju podporiť vhodnou stravou v podobe ovocia, zelených potravín, cesnakom, zeleným čajom, semenami, orechmi a zázvorom. Touto cestou schudneme nejaké to prebytočné zimné kilo na viac a kvalitne odkyslíme organizmus.

...

Pre BZ zhrnul Richard

Štítok: detoxikácia, masáž
Odporúčané články

Toxíny a detoxikácia

NapísalBabičkina záhrada 4439 04-09-2016
Obľúbené
Čítať ďalej

Detoxikácia a očista organizmu

NapísalBabičkina záhrada 2442 03-09-2016
Obľúbené
Čítať ďalej
1 Komentár
  • Zu****

    Zu**** 09-06-2017

    Publikovane 2017-06-11 09:55:08 ????? takže čítať až za 2 dni?:-))..ale članok velmi poučný dakujem zaň.
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa