Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Jedlá sóda – zásaditý biely prášok ktorý uzdravuje

Publikované 13-06-2017 10388
Obľúbené0

Jedlá sóda, alebo odborne hydrogénuhličitan sodný (NaHCO3), je známa nielen v kulinárskom prostredí. Sódu bikarbónu poznali už v starom Egypte a postupne sa potvrdzovali jej blahodárne účinky nielen na zdravie, ale aj v oblasti krásy. Mnohé štúdie potvrdzujú, že sóda pomáha vyrovnávať acidobázickú rovnováhu v tele. Častokrát sa o jedlej sóde tiež hovorí ako o postrachu farmaceutického priemyslu, keďže tento zásaditý biely prášok má mnohé pozitívne účinky na naše zdravie a široké využitie v mnohých oblastiach.

 

Acidobázická rovnováha v tele – pomocníčka sóda bikarbóna

Na celom svete si jedlú sódu pridávajú ľudia do vody, aby tým liečili rôzne zdravotné problémy, vrátane klinickej acidózy a ďalších ochorení. Acidobázická nerovnováha narúša v tele biochemické reakcie. Základnou súčasťou biochemických reakcií sú enzýmy, ktoré sú vysoko citlivé na úrovne pH v našom tele. Reakcie prebiehajú najlepšie v prostredí, ktoré nie je kyslé. Teda vyrovnať naše vnútorné pH nám môže výrazne pomôcť aj užívanie sódy, jej zaradenie do starostlivosti o telo. Tiež je dôležité upraviť jedálny lístok a vyradiť potraviny, ktoré prekysľujú organizmus ako biely cukor, všetky sladené a prifarbované potraviny či limonády, výrobky z bielej múky a mlieko.

Fakt, že bunky fungujú najlepšie v mierne alkalickom (zásaditom) prostredí, dodáva efektívnosti sódy bikarbóny značnú kredibilitu. Sóda bikarbóna alebo jedlá sóda je vskutku zázračná prírodná substancia. 

Kde všade môžeme jedlú sódu použiť?

 

Vlasy - Pleť – Potenie – Reumatizmus – Intímna hygiena

 

-       zbavuje pokožku i pleť mastnoty

Tip: na odlíčenú a vlhkú pleť naneste trochu sódy a jemne masírujte ako pri aplikácii pleťového peelingu asi 1 minútu. Opláchnite sódu z pleti vlažnou vodou, osušte a prejdite si prstami po tvári, krku či dekolte. Pleť je oveľa jemnejšia a vyhladenejšia Čistí upchaté póry a poradí si aj s čiernymi bodkami. Pleť nakrémujte.

-       má silné čistiace účinky a dokáže rozpúšťať nečistoty z pokožky hlavy aj vlasov aj pleti.  Tip: vraj postačí ponoriť vlasy na 2 minúty do kúpeľa so sódou a potom 2 minúty hlavu masírovať.

     -   dokáže na dlhšiu dobu odstrániť naše telesné pachy, či obmedziť potenie

 -       dokáže odstrániť plesňové ochorenia nôh , sóda má antimikotické a antibakteriálny vlastnosti

Tip: vhodné sú pravidelné kúpele nôh so sódou, ktoré riešia aj ich prílišné potenie

-       pomáha pri problémoch s bolesťami kĺbov, reumatizme, osteoporóze a psoriáze

-       pomáha odstrániť vaginálnu mykózu (žiadne parfumované mydlá, ale bikarbónový kúpeľ je veľmi vhodným doplnkom ošetrenia a intímnej hygieny)

-       relax tela i ducha - Tip: Kúpeľ so sódou bikarbónou má vraj tiež tieto účinky. Začať treba nie príliš horúcou vodou, a zotrvať v ňom minimálne 20-30 minút. Počas kúpeľa si pár krát masážnou hubkou premasírujte pokožku celého tela, ktorá sa prekrví, zohreje. Svrbenie počas kúpeľa aj do nasledujúceho dňa je prirodzenou reakciou na vyplavovanie toxínov. Preto kúpeľ absolvujte radšej večer. Počas kúpeľa treba piť veľa vody, bylinkové čaje, čerstvé zeleninové či ovocné šťavy. Atmosféru si doplniť môžete sviečkami a čítaním dobrej knihy, alebo len rozjímaním a užívaním si pocitu nič nerobenia. Ak by ste si kúpeľ chceli vytuningovať, môžete použiť 100 g sódy a 100 g morskej či himalájskej soli a pridať pár kvapiek esenciálneho oleja.

2 Komentáre
  • Ba******** ******da

    Ba******** ******da 14-11-2017

    áno, máte pravdu :)
  • Do**

    Do** 13-11-2017

    zabudli ste tam dopisat ze nielen biely cukor ale aj maso je velmi prekyslujuce :)
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa