Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Jarné bulguroto s čerstvým Medvedím cesnakom

Publikované 13-04-2017 2108
Obľúbené0

Jarné bulguroto s čerstvým Medvedím cesnakom

Potrebujeme:

200 gramov Bulgur

1 ks stredne veľká Cuketa

1 ks väčšia Cibuľa

4-6 ks Červených reďkoviek

3-5 ks stredne veľkej Mrkvy

Štipka Dlhého korenia od Organic India

Štipka Koriandru od Grešíka

Štipka Sušeného zázvoru

Himalájska ružová soľ

3-4 PL Olivového oleja

2 PL Kokosového oleja na varenie

Viazanička čerstvého Medvedieho cesnaku 

Postup:

Bulgur – V sitku si prepláchneme Bulgur a necháme odkvapkať. Zatiaľ v hrnci zohrejeme Kokosový olej. Hodíme naň Bulgur a jemne opekáme. Stačí pol minútky. Posolíme a zalejeme vodou v pomere 1:2. Necháme variť pod pokrievkou. Keď sa voda vyparí a na povrchu sa začnú ukazovať malé jamky, vypnite sporák a nechajte napučať pod pokrievkou. Varíme zhruba 15 minútnechávame odstáť ďalších 15 minút. Zatiaľ začneme s prípravou zeleniny.

Zelenina – Pripravíme si zeleninu. Umyjeme a ošúpeme. Na panvici si zohrejeme Olivový olej. Cibuľku nakrájame na kocky a jemne opražíme. Pridáme mrkvu na kolieska, reďkovky na kolieska a cuketu na kocky. Všetko spolu jemne restujeme na olivovom oleji. Postupne pridávame koreniny. Prv trošku Himalájskej soli a pomiešame. Potom štipka Dlhého korenia a Koriander. Opäť pomiešame. Nakoniec štipka Zázvoru a pomiešame. Restujeme zhruba 15-20 minút. Podľa toho, či máte radšej mäkkú „prevarenú“ zeleninu, alebo jemne čerstvú. Priebežne sledujeme a miešame.

Ak chcete, môžete pridať trošku medvedieho cesnaku, na jemno pokrájaného, aj priamo do zeleniny ešte počas varenia. Chytí to taký cesnakový jemný podtón.

Nakoniec čerstvý Medvedí cesnak umyjeme. Necháme odsať v bavlnenej utierke. Pokrájame a posypeme ním hotové jedlo. Je to chutné a zdravé ozvláštnenie pokrmov, tak si ho užite, kým je sezóna ;*)

Celková doba prípravy je cca 30-40 minút.

Uvedená porcia je zhruba pre 4 osoby. Podľa apetítu ;*)

DOBRÚ CHUŤ

---

Pre Babičkinu záhradu napísala Denisa Mateášiková

Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa