Jarné bulguroto s čerstvým Medvedím cesnakom
Jarné bulguroto s čerstvým Medvedím cesnakom
Potrebujeme:
200 gramov Bulgur
1 ks stredne veľká Cuketa
1 ks väčšia Cibuľa
4-6 ks Červených reďkoviek
3-5 ks stredne veľkej Mrkvy
Štipka Dlhého korenia od Organic India
Štipka Koriandru od Grešíka
Štipka Sušeného zázvoru
Himalájska ružová soľ
3-4 PL Olivového oleja
2 PL Kokosového oleja na varenie
Viazanička čerstvého Medvedieho cesnaku
Postup:
Bulgur – V sitku si prepláchneme Bulgur a necháme odkvapkať. Zatiaľ v hrnci zohrejeme Kokosový olej. Hodíme naň Bulgur a jemne opekáme. Stačí pol minútky. Posolíme a zalejeme vodou v pomere 1:2. Necháme variť pod pokrievkou. Keď sa voda vyparí a na povrchu sa začnú ukazovať malé jamky, vypnite sporák a nechajte napučať pod pokrievkou. Varíme zhruba 15 minút a nechávame odstáť ďalších 15 minút. Zatiaľ začneme s prípravou zeleniny.
Zelenina – Pripravíme si zeleninu. Umyjeme a ošúpeme. Na panvici si zohrejeme Olivový olej. Cibuľku nakrájame na kocky a jemne opražíme. Pridáme mrkvu na kolieska, reďkovky na kolieska a cuketu na kocky. Všetko spolu jemne restujeme na olivovom oleji. Postupne pridávame koreniny. Prv trošku Himalájskej soli a pomiešame. Potom štipka Dlhého korenia a Koriander. Opäť pomiešame. Nakoniec štipka Zázvoru a pomiešame. Restujeme zhruba 15-20 minút. Podľa toho, či máte radšej mäkkú „prevarenú“ zeleninu, alebo jemne čerstvú. Priebežne sledujeme a miešame.
Ak chcete, môžete pridať trošku medvedieho cesnaku, na jemno pokrájaného, aj priamo do zeleniny ešte počas varenia. Chytí to taký cesnakový jemný podtón.
Nakoniec čerstvý Medvedí cesnak umyjeme. Necháme odsať v bavlnenej utierke. Pokrájame a posypeme ním hotové jedlo. Je to chutné a zdravé ozvláštnenie pokrmov, tak si ho užite, kým je sezóna ;*)
Celková doba prípravy je cca 30-40 minút.
Uvedená porcia je zhruba pre 4 osoby. Podľa apetítu ;*)
DOBRÚ CHUŤ
---
Pre Babičkinu záhradu napísala Denisa Mateášiková