Kliknite pre viac produktov
No products were found.
Pokračovaním v prehliadaní tejto webovej stránky súhlasíte s používaním súborov cookie a vašich osobných údajov v súlade s nariadením EÚ GDPR. Viac detailov
Kategórie blogu
Posledné komentáre
Vyhľadávanie v článkoch

Jablčný ocot

Publikované 16-09-2016 58288
Obľúbené0

Jablčný ocot ako liek?

Veľmi dobre vplýva na tráviacu sústavu – zlepšuje metabolizmus, posilňuje trávenie a pôsobí dezinfekčne proti črevným parazitom.


Jablčný ocot sa v posledných rokoch dostal do povedomia aj ako úspešný liek pri chudnutí. V týchto prípadoch sa odporúčajú 1-2 lyžičky jablčného octu v pohári vody pred hlavnými jedlami.

Dostať ho v obchode, vyrobiť si ho však môžete aj sami doma. Dôležitou zásadou pri výrobe jablčného octu je nepoužívanie kovových predmetov – nože, strúhadlá, nádoby…

1 kilogram neolúpaných umytých jabĺk postrúhajte na sklenenom alebo umelohmotnom strúhadle, alebo nakrájajte na menšie kúsky keramickým nožom. Jablká vložte do sklenenej väčšej nádoby, prilejte 2 litre studenej vody, premiešajte a prikryte tanierikom, aby sa do pohára neodstali vínne mušky, alebo nečistoty. Počas desiatich dní zmes miešajte drevenou varechou, potom preceďte cez gázu alebo plienku. Šťavu nalejete späť do pohára a nechajte ešte 20 dní stáť, už bez miešania. Počas týchto dní ocot bude zrieť a stávať sa čírejším. Potom ocot nalejte do fliaš a uzavrite.

Odporúčané články
6 Komentáre
  • He****

    He**** 08-04-2020

    V dnešní době je přepych používat celá jablka.Ocet jsem dělala z jádřinců a šlupek.Jinak je vše stejné jak píšete v receptu.
  • Ba******** ******da

    Ba******** ******da 29-05-2018

    Myslím, že ho môžete pripraviť aj z planých jabl'čok.
  • Me**

    Me** 25-05-2018

    Dá sa pripraviť aj z planých jabĺk?alebo by bol až príliš kyslý? Potrebujem ho na no-poo metódu,nie na konzumáciu...
  • El***

    El*** 19-04-2018

    Dobrý deň...voda má byť prevarená ?...ďakujem
  • Ba******** ******da

    Ba******** ******da 28-09-2017

    Dobrý deň,
    áno, musíte to vyskúšať ešte raz, je mi to ľúto :(
  • Vi***

    Vi*** 25-09-2017

    Dobry den,chcem sa opytat.robim ocot a teraz uz 3 dni zrie a urobila sa mi na nom asi biela pliesen.takze ho asi mozem vyliat?.dakujem za odpoved
Napíšte komentár
Odoslať odpoveď
Prosím prihláste sa pred publikovaním komentára.

Menu

Vytvorte si bezplatný účet, aby ste si mohli ukladať obľúbené položky.

Prihlásiť sa

Vytvorte si účet, aby ste mohli používať zoznam želaní.

Prihlásiť sa