POHÁNKOVÉ VANKÚŠE:

Vankúšiky sú naplnené pohánkovými šupkami, ktoré sa vďaka svojej tvárnosti prispôsobia každému tvaru Vášho tela. Hlava a chrbát ležia mäkko a sú celú noc ideálne podopreté. Vďaka tomu sa môže svalstvo predovšetkým v oblasti ramien a šije úplne uvoľniť a dochádza k hlbokému, zotavujúcemu spánku, pričom šupky jemne masírujú zátylok. Schopnosť šupiek uskladňovať vzduch umožňuje ich dobré nahrievanie na kachliach, radiátoroch, v rúre, a na slnku, pričom naakumulovaná energia je postupne uvoľňovaná do ľudského tela.  Vankúšik tiež možno ochladiť a aplikovať ako studený obklad.

Pohánkové šupky sú jemné, a preto sa hodia ako podložka pod bolestivé končatiny. Ich ďalším pozitívom je príjemný šelest, ktorý má upokojujúci a uspávajúci účinok. Vankúše plnené pohánkovými šupkami regulujú telesné teplo a vytvárajú tak ideálne podmienky pre povzbudzujúci spánok.

Použitie:

Proti zablokovaniu krčnej chrbtice a vyplývajúcim bolestiam hlavy, zátylku, ramien.

Vhodné tiež pri menštruačných bolestiach priložiť na spodok bruška (predtým nahriať)

Blahodárne pôsobí pri migréne, nespavosti, tlmí ochorenia nosových a prínosných dutín.

Prináša úľavu pri bolestiach kĺbov a končatín.

Ďalšie použitie:

Ako opierka hlavy pri čítaní a sledovaní TV, ako podložka pod nohy, ohrievadlo pri rôznych ťažkostiach ale aj pre bežné spanie.

Na cvičenie a na cestovanie (umiestniť okolo krku).

Ako podložka na stoličku pri práci s počítačom, v kancelárii

Upozornenie:

Návlek vankúšika je snímateľný, zo 100% bielej bavlny a dá sa prať v práčke na 40-60 stupňov. Šupky si podľa vlastnej potreby môžete odobrať alebo späť prisypať.

Pohánkové šupky sa praním a chemickým čistením znehodnotia. Pred opraním návleku ich vyberte a potom znovu naplňte.

 

ŠPALDOVÉ VANKÚŠE:

 

 

Špaldový vankúš je naplnený špaldovými plevami,  ktoré sú elastické a prispôsobujú sa tvaru vášho tela. Hlava a chrbtica sú tak po celú noc optimálne opreté. Svalstvo sa môže predovšetkým v oblasti ramien a šije úplne uvolniť, čo prispieva k hlbokému zotavujúcemu spánku. Plevy majú schopnosť uskladňovať vzduch, čo umožňuje ich dobré nahrievanie (na radiátore, na slnku a pod.) a prikladanie na bolestivé miesta.

Špaldové  vankúše pohltia v noci telesný pot a odvádzajú nadbytočné teplo - vytvárajú tak príjemnú klímu pre zdravý spánok. Sú ideálne napr. proti zablokovanej krčnej chrbtici a z toho plynúcim bolestiam hlavy, zátylku, ramien a chrbta. Pôsobia blahodarne aj pri migréne, nespavosti, chorobách uší a očí, tlmia ochorenia čelových a čelustných dutín. Úľavu prinášajú pri dne, reume, bolestiach končatín a kĺbov a pod. Plevy dokážu údajne pôsobiť aj proti geopatogénnym zónam.

 

Ako používať svoj špaldový či pohánkový vankúš? ·

  • ako podpera hlavy alebo zátylku pri čítaní a sledovaní televízie ·
  • ako podložka pod nohy, ohrievač pri rôznych problémoch a ochoreniach ·
  • na každodenný spánok ·
  • na cvičenie ·
  • na cestovanie / najlepšie vankúš v tvare „U“ umiestniť okolo krku / ·
  • ako podložka na stoličku pri práci v kancelárií

 

Ako sa starať o svoj vankúš?


Jednoduché natrasenie stačí k uvedeniu vankúša do pôvodného tvaru. Pokiaľ možno, dávajte vankúš často na slnko aby naakumuloval energiu, ktorá potom prejde na vás. Vankúše dlho voňajú po slame, pôsobia upokojujúco a majú dlhú životnosť. ˇVankúšik je šitý zo 100% bavlny so zipsom, plevy si môžete odsypať a prisypať podľa vlastnej potreby. Pred praním ich z vankúša vysypte, aby sa neznehodnotili.